Els continguts i les editorials: Producte o servei?

Després del post anterior no puc deixar de pensar en el projecte 1×1 del Departament d’Educació i el paper de les editorials. Actualment s’estan oferint continguts adaptats al currículum, residents als seus servidors … Es segueix amb un model com l’actual de continguts tancats, en tots els sentits.

Redefinició

Com lliga això amb l’open learning, els continguts Creative Commons  i tots aquests nous conceptes de continguts lliures i gratuïts?

Sincerament crec que els toca fer el mateix pas que han fet la majoria de les industries de tecnologia ( i altres) els darrers anys: Passar de vendre un producte (els continguts) a un servei : L’ús de continguts ( els seus i els altres!).

D’altra banda crec que hi ha un gran potencial en el disseny de noves eines. Les possibilitats són enormes: aplicatius on-line on es poden desar materials multimèdia creats pels alumnes amb interfícies adaptades, entorns immersius orientats a l’aprenentatge …

Crec que tindran realment futur aquelles empreses que ajudin i orientin a utilitzar i adaptar els seus materials i eines.

Per cert, si no l’heu llegit, us recomano el llibre de l’Eduard Punset Adaptarse a la marea. Crec que és adient!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s