Open learning

Un dels blocs més interessants que segueixo és el de la Dolors Reig, el caparazón. És una veritable font de notícies, reflexions, resums aclaridors .. És una de les fonts on trobo més informació sobre el tema de l’openlearning. I el trobo apassionant.

Portada del llibre

Internet ha trencat moltes estructures i a l’àmbit de l’educació està per canviar moltes més. Un dels aspectes més clars és el dels continguts: perquè haig de comprar uns apunts del professor (d’aquells de 15€ fotocopiats de la universitat) si puc descarregar-me els millors apunts de manera gratuïta? Quin sentit té anar a veure com el meu professor repeteix allò que diu el llibre quan puc veure un vídeo amb l‘explicació del professorat més brillant del món? ( potser la podem trobar a youtube.com/education)? Tot just portem 8 anys amb el tema (jo diria que des de l’aparició dels OpenCourseWare) i estan sorgint mil oportunitats i interrogants…

Com diu ella:

Música libre y actuaciones de pago, educación libre e intervenciones físicas de “profesores” de pago, libros digitales libres y la impresión (como viene siendo habitual en muchos nuevos lanzamientos) de pago.

Trobo que és una idea interessant i provocadora!

Alguns links (i llibres gratis!) per si voleu fer una ullada al tema:

http://www.dreig.eu/caparazon/2009/09/18/libros-expres-google-book/: Llibres sota demanda.

http://www.dreig.eu/caparazon/2009/09/19/calidad-en-la-epoca-del-aprendizaje-low-cost-free/Qualitat i low cost learning.

http://www.ulib.org/index.html Biblioteca universal

http://www.uopeople.org/ (Universitat low cost.?)

http://mitpress.mit.edu/catalog/item/default.asp?ttype=2&tid=11309 Descàrrega gratuïta del libre. Veus rellevants del món de l’educació opinen sobre el tema.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s